Kelti - Herm, Gerhard (Obzor, 1985)
Vynikajúca publikácia nemeckého historika Gerharda Herma, ktorá mapuje históriu keltských kmeňov s dôležitými medzníkmi zo staroveku, doby Halštátskej a Laténskej a tiež je v knihe podrobne spracované dobytie Ríma vojvodcom Brennusom a môžete sa tešiť na podrobný rozbor výpravy Julia Caesara proti Galom, s precíznym opisom boja Vercingetorixa pri Alesii, kde sa definitívne skončila éra Keltov v Európe. Ďalšie kapitoly zachytávajú Keltov na na britských ostrovoch a ich boj s rímskymi légiami.