Královská tažení ve starém orientu : Prameny k dějinám starověké Palestiny - Jepsen, Alfred (Vyšehrad, 1987)
Jádro knihy Královská tažení ve starém Orientu tvoří soubor dvaceti dvou textů pocházejících z Egypta, Mezopotámie a syropalestinské oblasti, vztahujících se k dějinám Palestiny a Izraele. Jsou to vesměs historické prameny, jež vedle knih Starého zákona tvoří nejdůležitější zdroj našich znalostí o dějinném vývoji Palestiny z pohledu etnických skupin obývajících sousední území.