Umenie dávnovekého Spiša - Vladár, Jozef (Pallas, 1978)
Práca o výtvarnom prejave a pozoruhodných pamiatkach Spiša, ktorá vychádza ako prvá publikácia novej edície DÁVNOVEKÉ UMENIE SLOVENSKA chce priblížiť širokej verejnosti najkrajšie a najvýznamnejšie diela a umelecké skvosty dávnoveku tejto prekrásnej krajiny pod Tatrami.