Stredoveké umelecké remeslo - Ruttkay, Alexander; Krátky, Jozef (Bratislava Tatran, 1979)
Táto publikácia poskytuje pohľad na vývoj umeleckoremeselnej tvorby na Slovensku od 9. do 15. storočia. Pozornosť si zasluhujú nielen zlatnícke a rezbárske práce, ale mnohé výrobky kovolejárov, kováčov, sklárov i hrnčiarov, ktoré sú tiež obrazom umeleckých predstáv a estetického cítenia dávnych majstrov.
Keywords: slovenská literatúra; výtvarné umenie; stredovek; umelecké remeslá; úžitkové predmety; nerastné suroviny; archeologické pamiatky; Slovensko -- "04 /14. stor."; príručky; populárno-náučné publikácie