Zápisky o vojne v Galii - Caesar, Gaius Iulius (Tatran, 1988)
Caesarové - Zápisky o vojne v Gálii sú prirodzeným pokračovaním snahy Vydavateľstva SSS sprístupniť skvosty antickej literatúry novým generáciám slovenských čitateľov. Po až nečakane pozitívnom prijatí prvého zväzku edície Antická knižnica - Aureliových - Myšlienok k sebe, je len logická snaha novým vydaním sprítomniť ďalšie výnimočné dielo antickej literatúry. Zápisky o vojne v Gálii sú nielen brilantným historickým opisom vojen medzi Rimanmi a "barbarskými" Galmi, je to napísané na tej najvyššej umeleckej úrovni, a prezrádza nevšedný literárny talent svojho autora.