Súd duší - Carrisi, Donato taliansky autor 25. marca 1973 (Slovart s.r.o, 2014)
Úspešný taliansky autor Donato Carrisi pozná právo, kriminológiu aj behaviorálne vedy. Tak ako v predchádzajúcom románe Našepkávač, aj v tejto knihe čitateľom dokazuje, že vie, o čom hovorí, keď opisuje zmýšľanie sériového vraha. V Ríme zmizlo dievča. Pravdepodobne ho niekto uniesol a nevie sa, či je ešte nažive. Polícia prípad rýchlo uzavrela, preto sa skutočné pátranie po nezvestnej dievčine rozbieha až vďaka dvom mužom, členom starobylej sekty spojenej s Vatikánom ľ Clementemu, akémusi vodcovi či skôr inštruktorovi, a Marcusovi, "hľadačovi temnoty", nad ktorého prácou visí mnoho otáznikov. Marcus dokáže nazrieť do myslí aj duší iných ľudí a vďaka tomu vypátrať zlo a odhaliť jeho pravú tvár. Neskôr do vyšetrovania vstúpi policajná fotografka Sandra, ktorá mapuje miesta činu. Pátra po znakoch, stopách, drobnostiach, lebo práve v nich sa často ukrýva smrť. Sandra a Marcus skladajú veľmi komplikovanú a záhadnú skladačku a postupne sa pred nimi vynára hrôzostrašný svet, čo sa skrýva v temných útrobách Ríma.