Rudolf II. a jeho doba - Janáček, Jozef (Svoboda, 1987)
Životopis říšského císaře a českého a uherského krále se zabývá jak jeho osobností, tak i jeho vladařským posláním i celou rudolfinskou dobou a jejími problémy.