10. Päťka na Mĺkvej vode - Blytonová, Enid; Klenková, Mária; Lajda, Stanislav (Bratislava Egmont Neografia, 1995)
Ďalšie napínavé dobrodružstvo. Dva stromy, Mĺkva voda, Bezočivá Jana a Stračena vie všetko - tento čudný odkaz spôsobí, že výlet Slávnej päťky sa zmení na honbu za pokladom.
Keywords: Slávna päťka; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 9 rokov