Prekročiť prah nádeje - Ján Pavol II. poľský duchovný a 264. rímsky pápež 18. mája 1920 - 2. apríla 2005 vlastným menom Karol Józef Wojtyła; Messori, Vittorio (Nové mesto, 1995)
Táto kniha pápeža Jána Pavla II. sa stala známou v celom kultúrnom svete. Svätý Otec v odpovediach na otázky talianskeho novinára Vittoria Messoriho hovorí o základných problémoch dneška. Jeho slová si chcú nájsť cestu ku každému. "Nebojte sa!... Nebojte sa pravdy o sebe samých! Nebojte sa prekročiť prah nádeje, ktorou je Kristus!"...