Prekročiť prah nádeje - Ján Pavol II. poľský duchovný a 264. rímsky pápež 18. mája 1920 - 2. apríla 2005 vlastným menom Karol Józef Wojtyła; Messori, Vittorio; Hučko, Mikuláš (Bratislava Nové mesto, 1995)
Táto kniha pápeža Jána Pavla II. sa stala známou v celom kultúrnom svete. Svätý Otec v odpovediach na otázky talianskeho novinára Vittoria Messoriho hovorí o základných problémoch dneška. Jeho slová si chcú nájsť cestu ku každému. "Nebojte sa!... Nebojte sa pravdy o sebe samých! Nebojte sa prekročiť prah nádeje, ktorou je Kristus!"...
Keywords: Ján Pavol II. -- poľský duchovný a 264. rímsky pápež -- 18. mája 1920 - 2. apríla 2005; talianska literatúra; náboženstvá; kresťanstvo; cirkev katolícka; pápeži; duchovné zamyslenia; populárno-náučné publikácie; rozhovory