Dva a půl muže ve člunu - Williams, Nigel anglický autor, scenárista a dramatik 20. januára 1948 (Naše vojsko, 1995)
Jednu z nejpopulárnějších cest popsaných v anglické literatuře podnikli pánové Jerome Klapka Jerome, George, Harris a foxteriér Montmorency už před více než sto lety. Veslovali proti proudu Temže z Kungstonu do Oxfordu a jejich zážitky vtělil roku 1889 Jerome do klasického humoristického dílka "Tři muži ve člunu". Nigel Williams zopakoval tutou pouť počátkem 90. let 20. století s dvěma přáteli, nemluvě o voříškovi jménem Jezevec, a napsal o ní veselou knížku, v níž se znovu zračí ten kousek staré Anglie z Jeromeových dob.