Rozprávková zima - Nepil, František (Mladé letá, 1994)
Zimný príbeh o dvoch šikovných deťoch, ktoré si dokážu samé poradiť, keď kmotríček, ktorý se o nich stará, nečakane ochorie, pretože mu došiel cesnak, a musí do nemocnice. Brombolka a Zababúšik občas s problémami, ale vždy vtipne a s množstvom fantázie vyriešia, ako zatepliť pumpu, ako zachrániť dusiacich sa kaprov, ako poraziť sušičku, ako zostrojiť drevošmyk, ako rozveseliť kmotríčka mikulášskou nádielkou i ako napiecť cukrovinky. Keď je toho na nich veľa, pomáha im psík Kafobradáč, horár s horárkou, ktorá nosí v hlave snáď všetkých svätých z kalendára, aj dobrý pán doktor so sestričkou. Nenapodobiteľné rozprávačské umenie Františka Nepila v tomto pôvabnom, láskavom a nápaditom príbehu poteší nielen deti, ale aj ich rodičov a prarodičov.