Dračí let 1. - McCaffreyová, Anne americká autorka 1. apríla 1926 - 21. novembra 2011; Štechová, Petra (Praha Baronet, 1993)
Každé dítě touží stát se Dračím jezdcem. Koho si ale vybere drak?Jednou za stovky let se k Pernu přiblíží jeho sesterská planeta Krvavice a s ní smrtonosná Vlákna. Jedinou ochranou před zkázou světa jsou draci a jejich jezdci.Nyní však Vlákna nepadala už po několik set oběhů. Draků je málo, dračí jezdci i prostí lidé na hrozbu zapomněli, stará dračí královna umírá a v líhništi tvrdne skořápka pouze jednoho jediného královského vejce.Poslední nadějí je mladá dívka Lessa a starobylý gobelín.
Keywords: Drakeni z Pernu; americká literatúra; sci - fi