Slovensko : Prechádzky storočiami miest a mestečiek - Sláma, Jan; Husovská, Ľudmila (PRÍRODA, 1994)
Kniha predstavuje čitateľom históriu a kultúrne pamiatky najzaujímavejších a najkrajších miest a obcí na Slovensku. Ich kultúrno-historické hodnoty sú často neznáme, ale zasluhujú si obdiv a uznanie. Kniha podrobne popisuje pôvab týchto mestečiek a text ilustruje farebnými fotografiami.