Fantázia 2013 - Aľakša, Ivan (Fantázia media, s.r.o, 2013)
Antológia fantastických poviedok žánrov sci-fi, fantasy a horor. Výber poviedok slovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie 2013. Výber poviedok z najprestížnejšej slovenskej literárnej súťaže zameranej na fantastiku. Obsahuje fantasy poviedku Vanessy Jóriovej, mladej, 14-ročnej autorky fantasy románu Za múrom, sci-fi poviedky Zusky Stožickej a Mareka Slabeja, ktoré sa zaradia k tomu najlepšiemu v slovenskej sci-fi, horor Pavla Hlubíka o tom, že do klobás sa dá na Slovensku dať čokoľvek, humorné odhalenie záhady Tunguzského meteoritu a erotickú fantasy o vílach, partii drevorubačov a jednom černokňažníkovi, ktorý je nakoniec na všetko aj tak sám... Poviedky, ktoré prečítate na jeden dúšok.