Tvorivosť schopnosť ľudská - Popovňák, Juraj (Bratislava IRIS - Milan Štefanko, 2007)
Publikácia obsahuje výroky a heslá vynikajúcich i slávnych tvorcov vo vede, technike, kultúre a umení, v politike, organizácii a riadení, výroky vedcov, spisovateľov, výtvarníkov, hudobníkov a pracovníkov ďalších profesií. Ide o ľudí, ktorí prispeli k pokroku ľudskej civilizácie. Výroky sú presvedčivé, lebo vyvierajú zo samotnej podstaty tvorivého diela, z procesu a výsledkov tvorby.
Keywords: slovenská literatúra; životná múdrosť; citáty; tvorivosť; myslenie; výchova a vzdelávanie; firemná kultúra; slovníky