Katalóg výstavy Šestnásť spišských miest v rokoch 1412-1876 : (v spišskom zálohu v rokoch 1412-1772 a v Provincii XVI spišských miest v rokoch 1774-1876) - Števík, Miroslav; Greisel, Miloš; Frontczak, Michael (Múzeum Spiša, 2012)
V roku 2012 uplynie 600 rokov od vystavenia zálohovej listiny uhorským panovníkom Žigmundom Luxemburským (8. 11. 1412). Zároveň je tu i výročie prinavrátenia zálohovaných miest spod poľskej správy (november 1772). Vzhľadom k významným výročiam, ktoré pripadajú na rok 2012 si múzeum jedinečnou výstavou pripomína významné medzníky dejín Spiša i rolu Spišskej Novej Vsi ako najvýznamnejšieho mesta Provincie XVI spišských miest.