Geologie - Habětín, Vladimír (Praha SNTL, 1985)
Kniha hovorí o stavbe, zložení a geologickom vývoji Zeme. Rozoberá otázky vzniku nerastov a hornín a popisuje geologické procesy v zemskej kôre, metamorfné a tektonické procesy. Podrobnejšie je popísaný geologický vývoj a stavba Československa. Záver je venovaný vzťahu človeka ku geológii a anorganickej prírode vôbec.
Keywords: česká literatúra; geológia; snečná sústava -- vznik -- stavba; Zem -- geologický vývoj; učebnice stredných škôl; odborné publikácie