Kámasútra - Vátsjájana, Mallanága (SPEKTRUM, 1991)
Kámasútru, teda učenie o láske napísal Vátsjájana asi pred 2000 rokmi. Dodnes je jednou z najväčších svetových kníh, ktorú pozná snáď každý. Je klasickou príručkou lásky a je súčasťou bohatej tradície indickej erotiky. Kniha definuje zdravú prirodzenosť vzťahu muža a ženy, radí, ako sa správať pri získavaní partnerky či partnera a ponúka množstvo ciest na dosiahnutie dokonalého sexuálneho uspokojenia milencov.