Pochmúrny dom - Dickens, Charles (Smena, 1973)
Dej románu sa rozvíja okolo zložitého dedičného procesu.Tento román známeho anglického románopisca je považovaný za prvý anglický umelecký detektívny román. Detektívny inšpektor Bucket najprv pátra po tajomných listoch, potom po vrahovi starého advokáta a napokon po zmiznutej lady Dedlockovej....