Keď kráľ prehrá Francúzsko. 7. - Druon, Maurice francúzsky autor 23. apríla 1918 - 14. apríla 2009 (Slovenský spisovateľ, 1989)
K šiestim zväzkom úspešného historického cyklu Prekliati králi pripojil autor po vyše desaťročnej prestávke ďalší román Keď kráľ prehrá Francúzsko. Zachytáva v ňom obdobie vlády Jána II, ktoré je zároveň výsekom z dejín storočnej vojny. Panovanie Jána II. sa nesie v znamení sporov o francúzske územie a o francúzsky trón...