Expert - Francis, Dick; Moserová-Davidová, Jaroslava (Praha Olympia, 1995)
Hrdinom napínavého románu je Tony Beach, obchodník a skvelý znalec vína a alkoholických nápojov. Pochádza z dostihovej rodiny a nedokáže sa vyrovnať s odkazom svojich predkov, ktorých sprevádzala nekonečná statočnosť a odvaha, vlastnosti, ktoré si Tony veľmi váži, ale u seba ich postráda. A celkom nepripravený sa ocitá v situácii, kedy by ich tak potreboval. Spolu so súkromným detektívom sa totiž vydáva po stopách veľkého priemyslového podvodu s vínom a whisky, za ktorým stojí majiteľ plniarne fliaš...
Keywords: kriminálne romány; anglická literatúra