Ctihodní ľudia - Fava, Giuseppe (Pravda, 1981)
Strhujúci príbeh 32-ročnej učiteľky Eleny, ktorá prichádza na svoje nové pôsobisko a zároveň sa ocitá vo víre nečakaných a pre ňu ako aj pre políciu nechopiteľných udalostí. Reťaž neobjasnených vrážd mužov, ktorí Elenu verejne urazili, spôsobí, že sa v očiach ľudí Elena začne javiť, ako významná osoba. V skutočnosti sa však stáva nástrojom svojho zdanlivého ochrancu a obdivovateľa.....