Forsytovská sága 1. - Galsworthy, John anglický autor 14. augusta 1867 - 31. januára 1933; Trachta, Ján (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1969)
Rozsiahla sága rodiny Forsytovcov - dielo anglického spisovateľa. Autor rozvíja osudy jednotlivých členov tejto konzervatívnej a majetnej rodiny. Kniha o láske, o medziľudských vzťahoch, o spoločenských pomeroch, ktoré sa zároveň s dobou menia.
Keywords: Forsytovci; anglická literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske; rodinná sága; historické romány; sfilmovaný príbeh