Dokonalá podoba : 2. - Frenchová, Tana írska autorka psychologických detektívnych románov a divadelná herečka 10. mája 1973 (Tatran, 2011)
Tana Frenchová vo svojej protine Vtedy v lese uviedla na scénu detektívku dublinského oddelenia vrážd, Cassie Maddoxovú, a hneď zožala jednoznačnú chválu kritikov a získala ocenenie Edgar Award. Cassie sa vracia a Frenchová napísala ďalšiu víťažnú knihu, Publishers Weekly jej Dokonalú podobu zaradil medzi Best Books of the Year 2008. V dedinke neďaleko Dublinu sa v ruinách starej kamennej chatrče nájde telo mladej ženy a Cassie vyzerá prakticky ako jej dvojča. Keďže polícia nemá podozrivých ani žiadne stopy, vyhlási, že obeť je zranená, ale žije a Cassie zaujme jej miesto ako študentka Trinity College a spolubývajúca ďalších štyroch študentov. Aj napriek stresu z práce v utajení si Cassie svojich svojráznych, izolovaných spolubývajúcich, rovnako ako nový život v kedysi impozantnom dome obľúbi.Vyšetrovanie oddelenia vrážd neprináša takmer žiadne výsledky a je na Cassie, aby im aspoň naznačila ako ďalej. Niekto jej dvojníčku ubodal na smrť a Cassie ho musí nájsť.