Atlas chorôb a škodcov zeleniny - Studziňski, Andrzej; Kagan, Franciszek; Sosna, Zygmunt; Krippel, Mikuláš (Bratislava PRÍRODA, 1987)
Prepracovaná odborná publikácia zaoberajúca sa ošetrovaním a ochranou zeleniny. V knihe sú podrobne popísané jednotlivé druhy chorôb a škodcov, ktoré napádajú zeleninu. Výhodou tejto publikácie je, že všetky choroby a škodcovia sú graficky zdokumentované a znázornené, čo pomôže záhradkárom presne identifikovať akú chorobu, alebo škodcu majú v záhrade. Vďaka tomu dokážete presne cieliť liečbu a tiež prevenciu. Pri škodcoch nájdete aj prehľadné informácie o opise škôd, ktoré spôsobujú, ich morfológiu, vývoj a ochranu pred nimi.

Kniha obsahuje množstvo cenných rád a detailného grafického materiálu
Keywords: literatúra poľská; zelenina -- škodcovia -- ochrana; populárno-náučné publikácie; atlasy