Príručka pre chovateľov vtáctva. 2. - Dathe, Heinrich (PRÍRODA, 1988)
Prvá časť je venovaná čeľadiam pletiarkovitých, vrabcovitých a astrildovitých, druhá astrildovitým spevavcom a tretia časť veľkej skupine pinkovitých. Vcelku sa v publikácii opisuje 90 rodov s takmer 200 druhmi exotických spevavcov.