Príručka pre chovateľov vtáctva 2. - Dathe, Heinrich; Haspelová-Horvatovičová, Alžbeta (Bratislava PRÍRODA, 1988)
Prvá časť je venovaná čeľadiam pletiarkovitých, vrabcovitých a astrildovitých, druhá astrildovitým spevavcom a tretia časť veľkej skupine pinkovitých. Vcelku sa v publikácii opisuje 90 rodov s takmer 200 druhmi exotických spevavcov.
Podobne ako v prvom zväzku, uvádza sa pri každom rode všeobecná charakteristika spoločná pre všetky druhy príslušného rodu a pri jednotlivých druhoch ich opis, poddruhy, pôvod a rozšírenie, spôsob života, hlas a tokanie a napokon vlastný chov.
Keywords: Príručka pre chovateľov vtáctva; nemecká literatúra; cudzokrajné vtáky -- chov; spevavce; populárno-náučné publikácie