Školská encyklopédia chémie - Wertheim, Jane; Oxland, Chris; Waterhouse, John (PRÍRODA, 1996)
kniha je rozdelená do piatich farebne odlíšených sekcií: fyzikálna chémia (štruktúry a vlastnosti), anorganická chémia (chemické prvky a ich zlúčeniny), organická chémia, enviromentálna chémia a súbor všeobecných informácií obsahujúci zoznam symbolov, jednotiek, termínov, vzorcov. Sústava hesiel vedie od jednoduchej definície k ucelenému pohľadu poznania reality, na základe čoho môžu používatelia podľa svojich potrieb vybrať mieru informovanosti.