Príliš osobná známosť - Urbaníková, Eva slovenská autorka 3. marca 1976 (Bratislava EvitaPress, s.r.o., 2010)
Hrdinkou románu je slobodná tridsiatnička, vyrovnaná a spokojná, s dobrou prácou a okruhom priateľov a známych, ktorých má rada. Stretne Mareka, muža svojho veku, vdovca s malým dievčatkom. Vznikne medzi nimi láska, dokonca začnú spolu žiť a všetko vyzerá priam ideálne. Do Marekovho života však zasiahne kríza, jeho stavebná firma krachuje a on sa dostane do veľkých dlhov. Jeho partnerka to neberie ako tragédiu, no preňho je to signál vlastného zlyhania. Začne piť a zúfalstvo premieňa na hnev, ktorý si odnášajú jeho najbližší - dcérka a partnerka...
Keywords: slovenská literatúra; skutočný príbeh; o ženách; súčasná slovenská autorka; sfilmovaný príbeh