Slovenská ľudová výšivka - Chlupová, Anna (Alfa, 1985)
Kniha predstavuje 26 regionálnych typov ľudovej výšivky na Slovensku, ktoré vždy uvádza krátky text a početné ukážky výšivky na tradičnom textile a odeve. Nasledujú motívy vybraté z pôvodných kompozícií, vyšité ako vzorkovníky a doplnené kresbami v mierke 1 : 1. Praktické súčasné použitie vzorov je dokumentované na ukážkach prikrývok, obrusov a obrázkov, ktoré ukončujú stať o každom regióne.