The Death Relic : (Relikvia smrti) - Kuzneski, Chris (Penguin Books, 2011)
Nový svet, 1545 ... aztécke a mayské civilizácie sú zničené španielmi. Objaví sa však legenda, že kresťanov,ktorí ic zničili ovládol artefakt tak silný, že ho po celej Amerike poznajú ako "relikviu smrti".