The Death Relic (Relikvia smrti) - Kuzneski, Chris (Penguin Books Londýn, 2011)
Nový svet, 1545 ... aztécke a mayské civilizácie sú zničené španielmi. Objaví sa však legenda, že kresťanov,ktorí ic zničili ovládol artefakt tak silný, že ho po celej Amerike poznajú ako "relikviu smrti".
Poloostrov Yukatán, dnes: skupina orcheológov zmizne v Mexiku - Jonathon Payne a David Jones sa snžia vyriešiť jednu z najtemnejších záhad nového sveta...
Keywords: americká literatúra; dobrodružné romány; historické príbehy; texty v angličtine