Za čias starých Egypťanov Zvieratá tých čias - Miquel, Pierre; Probst, Pierre (Bratislava Fortuna Print, 1992)
Z obsahu: Faraónove zlaté bane. Gigantické sochy vytesané z jedného kusa kameňa . Školy pre pisárov. Prvé štrajky v dejinách. Zber lotosu. Vojnové vozy. Dielňa pivovarnikov. Amulety na odvrátenie zlého osudu. Pohyblivé drevené hračky. Vina už majú vyznačený ročnik. Opice zvlášť vycvičené na zber úrody. Robotnícke osady. Kosci pracujú v rytme flauty. Bitka za krádež . Päťdesiate výročie faraóna. Múry pokryté freskami. Papyrusové bárky.
Keywords: literatúra pre deti; starovek -- dejiny; staroveký Egypt; staroveké civilizácie