Vianočná kuchárka - Štígel, Jozef (Osveta, 1988)
Zloženie štedrovečernej hostiny pomohlo dodnes zachovať veľa tradičných jedál, z ktorých sa však mnohé už podstatne zjemnili a doplnili. Povery, ktoré sa viazali k tradičným obradným jedlám, dnes už stratili zmysel, ale z pamäti ľudu ešte nevymizli a pomaly sa prispôsobujú tým spoločenským zmenám, ktorými náš ľud v posledných desaťročiach prešiel. A práve na tieto zmeny, ktoré nastali v štedrovečernom jedálnom lístku, sú najlepším príkladom recepty jedál, ktoré vám autori ponúkajú v tejto knihe.