The Last Precinct (Posledný okrsok) - Cornwellová, Patricia americká autorka krimi 9. júna 1956 (New York Berkley Publishing Group, 2001)
Jedenásty príbeh zo série o Dr. Kay Scarpettovej. V tomto najpredávanejšom románe New York Times číslo 1 Patricia Cornwellová zavedie svojich čitateľov hlbšie do srdca a duše Kay Scarpettovej ako kedykoľvek predtým...

Prekazenie útoku podozrivého sériového vraha postaví hlavnú vyšetrovateľku z Virgínie Kay Scarpettovú do ostrej žiare reflektorov. Keď sa jej osobný a profesionálny život dostane do podozrenia, zistí, že takzvané vraždy vlkodlakov sa mohli rozšíriť aj do New Yorku a do najtemnejších zákutí jej minulosti. Do prípadu je privedená impozantná prokurátorka, asistentka okresného prokurátora z New Yorku – a Kay Scarpettová sa musí snažiť, aby to, o čom vie, že je pravda, zvíťazilo nad narastajúcimi a znepokojujúcimi dôkazmi o opaku. Všemožne skúšaná sa obracia do seba a pýta sa: Kam ideš, keď už nie je kam?
Keywords: Kay Scarpettová; americká literatúra; kriminálne romány; romány z lekárskeho prostredia; texty v angličtine; súdna patológia