The King of Tors (Kráľ odškodného) - Grisham, John americký autor románov z právnického prostredia 8. februára 1955 (Random House USA - NY, 2003)
Clay Carter má tridsaťjeden rokov a už päť rokov pracuje ako verejný obhajca nemajetných klientov na washingtonskom najvyššom súde. Ako väčšina jeho kolegov aj on sníva o lepšej práci v skutočnej firme. Súd mu pridelí klienta, ktorý z ničoho nič na ulici zavraždí mladého človeka. Clay predpokladá, že ide o jednu z ďalších nezmyslených vrážd, ktoré sa vo Washingtone stávajú každý týždeň. Ako sa však dostáva hlbšie do minulosti svojho klienta, naráža na hrozivé sprisahanie. Nečakane sa ocitne uprostred komplikovaného prípadu proti jednej z najväčších farmaceutických firiem na svete, čo úplne zmení jeho život a takmer okamžite z neho spraví nového kráľa odškodného.
Keywords: americká literatúra; dobrodružné romány; z právnického prostredia; farmaceutický priemysel; triler; texty v angličtine