Koniec leta - Steelová, Danielle americká autorka 14. augusta 1947; Lysá, Anna (Bratislava Remedium, 1996)
Keď sa Deanna pred rokmi ako veľmi mladé dievča vydávala za úspešného právnika Marka-Edouarda, vzdala sa svojich snov o maliarskej kariére. Život zasvätila starostlivosť o dom, manžela a jediné dieťa, dcéru Pilar. Teraz má však Pilar už šestnásť rokov a Deanna si bolestne uvedomuje, aká priepasť za tú dobu vznikla medzi ňou a manželom ...
Keywords: americká literatúra; romány o ženách; romány o láske