Parádny výlet - Jaroš, Peter slovenský prozaik, dramatik a filmový a televízny scenárista 22. januára 1940 (Smena, 1982)
Výber poviedok slovenského autora, v ktorých prevláda bizarnosť, fantastickosť a mystika. Nájdeme tu rôzne žáner - od sci-fi poviedky až po dedinskú humoresku...