Cujo - King, Stephen americký autor hororov, krimi a fantasy 21. septembra 1947 (GEMINI, 1992)
Dej príbehu sa odohráva vo vymyslenom mestečku Castle Rock v štáte Maine. V roku 1970 v tomto mestečku vyčíňal netvor, vrah menom Frank Dodd. Zavraždil šesť žien a potom sám spáchal samovraždu. O desať rokov neskôr sa neďaleko Castle Rocku bernardín Cujo nakazil besnotou potom, ako mu ňufák poškrabal nakazený netopier. Cujo by nikdy nikomu neublížil, niečo ho postihlo. Buď osud alebo nešťastie. Jeho besnotu prirovnávali k prevteleniu sa netvora z Franka Dodda...