Rozvoj tvořivosti a klíčových kompetencí dětí - Fichnová, Katarína; Szobiová, Eva (Portál,s.r.o, 2012)
Ucelený program pro rozvíjení tvořivých schopností a inteligence poskytuje široký a různorodý soubor slovních, výtvarných, hudebních, pohybových, dramatických a dalších her, které podporují nové tvořivé projevy dětí. V současné době přesycené informacemi je nutné, aby se děti vyrovnávaly se stále s novými požadavky. Tvořivost pomáhá zvládat zátěž tím, že podporuje různorodá řešení, a tedy i zvládání náročných životních situací. Zároveň zvyšuje sebejistotu, zájem o poznání i ochotu spolupracovat.