Div a zázrak - Bulatov, Michail Alexandrovič; Rázusová-Martáková, Mária slovenská autorka pre deti, prekladateľka 28. júna 1905 - 5. augusta 1964; Vodrážka, Jaroslav (Bratislava Mladé letá, 1986)
Čo skrýva pre vás táto kniha? Odpoveď nie je dlhá - najkrajšie ruské ľudové rozprávky, piesne a rečňovanky. Zozbieral ich a umelecky podal sovietsky spisovateľ Michail Bulatov. Každá rozprávka, pesnička či rečňovanka povie vám voľačo krásne a hlboké o ľuďoch, zvieratách a prírode, aby vám pomohla poznávať a obdivovať skutočný život okolo nás.
Keywords: O repe; Pampúšik; Kozliatka a vlk; Máša a medveď; Divé labute; ruská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - ľudové; rečňovanky; pre čitateľov od 6 rokov