Moderná učebnica nemčiny - Höppnerová, Věra (JASPIS, 1991)
Učebnica je v slovenskom jazyku. Kniha je určena studujícím středních, jazykových i vysokých škol a všem zájemcům z řad široké veřejnosti. Zprostředkovává moderní mluvený jazyk a jeho mluvnickou stavbu. Dále rozvíjí konverzační schopnosti a připravuje na četbu tisku, odborných textů či krásné literatury. Je rozdělena do 25 lekcí, z nichž každá obsahuje výchozí text, důležité komunikační obraty, slovníček, výklad mluvnice s nácvikom s cvičeními za jednotlivými mluvnickými jevy, komplexní cvičení ke slovní zásobě, mluvnici a výslovnosti a krátké texty, určené k nácviku poslechu. Učebnice je opatřena i závěrečným německo-českým slovníčkem a přehledem klíčových jevů.