Od empíru k druhému rokoku. 5. - Kybalová, Ludmila česká historička umenia 9. júna 1929 - 23. júla 2012 (Nakladatelství Lidové noviny, 2004)
Tato kniha sleduje dějiny evropského odívání vstupujeme do devatenáctého století, do věku, v němž se proměny oblékání uskutečňují, ve srovnání s předchozími velkými historickými a stylovými epochami, až s hektickou rychlostí, když hbitě reagují na tak bohaté a dramatické děje společenské, politické, ekonomické, které se v tomto století odehrávají.