Pravidlá slovenskej výslovnosti - Kráľ, Ábel slovenský jazykovedec 17. augusta 1932 Dátum úmrtia: 12. mája 2023 (SPN, 1996)
Za kodifikovanú podobu štátneho jazyka Slovenskej republiky sa oficiálne vyhlasujú všeobecne platné a všeobecne záväzné normy spisovného jazyka, ktoré obsahujú tieto kodifikačné príručky : Kráľ, Á.: Pravidlá slovenskej výslovnosti. Bratislava,Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 3. vydanie 1996. Pravidlá slovenského pravopisu. Bratislava, Veda, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 3. vydanie 2000. Krátky slovník slovenského jazyka. Bratislava, Veda, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 3. vydanie 1997. Ružička, J. a kolektív: Morfológia slovenského jazyka. Bratislava, Vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied 1966.