Dejiny umenia 3. - Pijoan, José; Škorupová, Anna (Bratislava Tatran, 1983)
Rozpad antického sveta, rozvoj románskeho slohu, neskoré byzantské umenie, umenie kresťanského Východu a rozvoj románskeho umenia.
Keywords: umenie -- dejiny; kresťanské umenie; koptské umenie; Byzancia -- umenie; stredoveké umenie; Germáni -- umenie; Vizigóti -- umenie; Vikingovia -- umenie; románske umenie; Francúzsko -- umenie; Španielsko -- umenie; Taliansko -- umenie; Nemecko -- umenie; Anglicko -- umenie; Dejiny umenia