Stredoveká knižná maľba na Slovensku - Güntherová, Alžbeta; Mišianik, Ján (Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, 1977)
Publikácia má slúžiť k hlbšiemu poznaniu a skúmaniu stredovekého výtvarného umenia na Slovensku a podáva prehľad o tom najvýznamnejšom, čo sa zo stredoveku v oblasti knižnej maľby na Slovensku zachovalo.