Stredoveká knižná maľba na Slovensku - Güntherová, Alžbeta; Mišianik, Ján (Bratislava Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, 1977)
Publikácia má slúžiť k hlbšiemu poznaniu a skúmaniu stredovekého výtvarného umenia na Slovensku a podáva prehľad o tom najvýznamnejšom, čo sa zo stredoveku v oblasti knižnej maľby na Slovensku zachovalo.
Keywords: slovenská literatúra; výtvarné umenie -- "13/15"; stredovek; maliarstvo; knižná maľba -- "13/15"; kódexy; Slovensko; obrazové publikácie; populárno-náučné publikácie