Expert zo Sicílie - Lewis, Norman anglický autor 28. júna 1908 - 22. júla 2003 (Pravda, 1985)
Odvážnou akciou proti skupine teroristických dezertérov, vraždou komunistických predákov si mladý Marco Riccione získa vážnosť miestnej sicílskej mafie, čo predurčí jeho ďalší osud. Na radu americkej tajnej služby odchádza s rodinou do USA, kde sa rokmi vypracuje na chladnokrvného profesionála. V úlohe experta pre podvratnú činnosť organizovanú reakčnými silami sa zapája aj do atentátu na J. F. Kennedyho. Norman Lewis v svojom drsnom románe, ktorý sa žánrovo radí medzi politické thrillery, čerpá zo svojich bohatých skúseností zo spravodajskej služby. Dynamicky podaným dejom, kde sa striedajú fakty s fikciou, vie udržať pozornosť čitateľa a navyše ho poučiť i varovať.