A uprac ten bordel dolu pod schodmi - Hopkinsonová, Christina anglická autorka 1969 (Ikar, a.s, 2011)
Čo na svojom milovanom neznášate najväčšmi? Mary nevie, či to, že Joel nikdy netrafí do koša na bielizeň, keď sa večer vyzlieka (nikdy nejde ku košu, všetko nechá ležať na dlážke), alebo guče papierových vreckoviek, ktoré necháva na bielizníku a niekedy aj v džínsoch, takže pri praní sa drobné čiastočky papiera nalepia na oblečenie, ktoré sa s nimi pralo, alebo to, že nikdy celkom nevyberie z umývačky riad, ale nechá tam problematické kusy, aby ich uložila ona. Mary rozmýšľa, či je zodpovedná za všetky domáce práce len preto, lebo pracuje na polovičný úväzok. Čitateľky sa bezpochyby budú dobre baviť nad zábavnými situáciami, ktoré možno poznajú z vlastného života, a isto sa s hrdinkou neraz stotožnia.